Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Κροίσοι εν μέσω κρίσης

Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια ο πλανήτης μας περνά μια παγκόσμια οικονομική κρίση.

Εκατομμύρια άνεργοι κάτω από τα όρια της φτώχειας ανά τον κόσμο προσπαθούν να επιβιώσουν σε τραγικές συνθήκες.


Άστεγοι, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Παιδιά που υποφέρουν γνωρίζοντας από πολύ μικρά το άσχημο πρόσωπο της κοινωνίας.

Στις Η.Π.Α. για παράδειγμα 45,3 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας ζουν βυθισμένοι στη φτώχεια, όπως αναφέρει η έκθεση «Εισοδήματος και Φτώχειας του 2013 στις ΗΠΑ», την οποία συνέταξε η Υπηρεσία Απογραφής. Ακόμη περισσότερη θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι το 1/3 των ατόμων αυτών (16 εκατομμύρια περίπου) είναι παιδιά.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν εν έτη 2014 σχήμα οξύμωρο αποτελεί το γεγονός ότι ο αριθμός των κροίσων -κυρίως στις Η.Π.Α.- σπάει τα ρεκόρ όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τον δείκτη Wealth-X and UBS Billionaire Census 2014 που δημοσιοποιήθηκε 57 νέοι δισεκατομμυριούχοι είναι Αμερικανοί πολίτες. Αξιοσημείωτη είναι και η συνεισφορά της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής με 52 και 42 νέες αφίξεις αντιστοίχως. Η έκθεση σημειώνει δε ότι οι περισσότεροι μεγιστάνες απέκτησαν το πρώτο τους δισεκατομμύριο λίγο πριν το κατώφλι των 50.

Με απλά λόγια στη "χρυσή" αυτή λίστα των κροίσων προστέθηκαν φέτος 155 νέοι δισεκατομμυριούχοι ανεβάζοντας το συνολικό νούμερο σε  2.325!

                           
                                                                                                Λούρου Σταυρούλα

Facebook page: www.facebook.com/pages/Roula-4-All/788226274523456

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου