Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

"Η Στιγμούλα" - Ένα παιδικό βιβλίο από τη Μαρίνα Γιώτη


Συγγραφέας-Εικονογράφηση: Μαρίνα Γιώτη
Εκδόσεις: Μίνωας

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το Σάββατο 15 Μαρτίου στο βιβλιοπωλείο "Φωλιά" το πρώτο βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη, "η Στιγμούλα".
Πλήθος κόσμου - μεταξύ τους γνωστοί καλλιτέχνες αλλά και δημοσιογράφοι - μαζί με τα παιδιά τους παρευρέθησαν στην εκδήλωση για να τιμήσουν την δημιουργό στο νέο της αυτό εγχείρημα.
Ο χώρος του βιβλιοπωλείου είχε διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ζωντανό τραγούδι από την Ολίνα Ανδρουτσοπούλου και την Νάγια Πυργαρούση. Στη συνέχεια τα παιδιά απόλαυσαν τη δραματοποιημένη αφήγηση της ιστορίας της Στιγμούλας με τη βοήθεια της παιδαγωγού Άννας Παπαφίγκου και τις μαθήτριες υποκριτικής του Κώστα Κρομμύδα, Ρούλα Λούρου, Άννα Παπαγιάννη και Χριστίνα Γουγουσάκη.
Ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν η καταξιωμένη ψυχολόγος, Σοφία Αντύπα και η γνωστή δημοσιογράφος - παρουσιάστρια, Σταματίνα Τσιμτσιλή.
Την όλη εκδήλωση συντόνισε ο ηθοποιός - συγγραφέας αλλά και σύζυγος της Μαρίνας Γιώτη, Κώστας Κρομμύδας.
Στο τέλος της παρουσίασης το λόγο πήρε η συγγραφέας για να κάνει τη δική της κατάθεση ψυχής για τη "Στιγμούλα".




Ποια είναι η "Στιγμούλα": Μια φορά και έναν καιρό μια μικρή σταγόνα, η Στιγμούλα, ζούσε με τις αδερφές της σε ένα όμορφο δάσος. Ξυπνώντας ένα πρωί η Στιγμούλα δεν είδε πουθενά τις αδερφές της! Μάζεψε όλο της το θάρρος και αποφάσισε να ψάξει να τις βρει. Κάπως έτσι μπήκε σε μεγάλους μπελάδες και ξεκίνησε η περιπέτειά της…
Ένα παραμύθι για τη μοναδικότητα του καθενός μας και την αξία του ταξιδιού στην ανακάλυψη του εαυτού μας.

Μίνι συνέντευξη στον Κώστα Κρομμύδα για το βιβλίο.
Από τη συνάδελφο Χριστίνα Γουγουσάκη.

Χριστίνα Γουγουσάκη: Θα μας πείτε λίγα λόγια για το βιβλίο της συζύγου σας;
Κώστας Κρομμύδας: Η "Στιγμούλα" είναι ένα παραμύθι που μιλάει για τη μοναδικότητα του ανθρώπου, μιλάει για την αξία του νερού, μιλάει για την αξία της συντροφικότητας και για το πως μπορούν οι άνθρωποι είτε μόνοι τους είτε με παρέα να δημιουργήσουν πολύ ωραία πράγματα. Ουσιαστικά μιλάει για το πόσο ωραίο είναι να ταξιδεύεις, να παίρνεις το ρίσκο και να ταξιδεύεις, να κάνεις τα πράγματα που έχεις ονειρευτεί παρά να κάθεσαι και να περιμένεις χωρίς να κάνεις τίποτα και ποτέ στη ζωή σου. Είναι ένα πολύ τρυφερό παραμύθι που απευθύνεται σε μικρά παιδιά αλλά νομίζω ότι και οι μεγαλύτεροι που το διαβάζουν εισπράττουν πολλά από τα μηνύματα που έχει.


Χ.Γ.: Ήσασταν δίπλα της καθ' όλη τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου; Πιστεύεται ότι τα δικά σας βιβλία, της έδωσαν κάποιο έναυσμα για να κάνει και η σύζυγό σας το πρώτο της βιβλίο;
Κ.Κ.: Η Μαρίνα είχε γράψει το παραμύθι πριν εγώ ξεκινήσω να γράφω. Αυτό το παραμύθι είχε γραφτεί γύρω στο 2007 απλά είχε μείνει στο συρτάρι και δεν το είχε κοιτάξει. Κάποια στιγμή το ξανακοίταξε και λέμε μα είναι ένα πάρα πολύ ωραίο παραμύθι, έτσι μπήκε στη διαδικασία της έκδοσης. Οπότε η Μαρίνα προηγείται, έχει γράψει πριν από εμένα. Μάλλον εγώ πήρα έμπνευση από τη Μαρίνα παρά η Μαρίνα από εμένα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα του βιβλίου, Μαρίνα Γιώτη:


 Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1975.
Αποφοίτησε το 1997 από το Georgetown University της Washington, DC με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και εξειδίκευση στο Marketing.
Από το 1997 μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Ν. Υόρκη στο πρόγραμμα Εφαρμοσμένων Τεχνών Επικοινωνίας και αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις.
Από το 2000 ασχολείται ενεργά με τα νέα προγράμματα και τη διοίκηση του Sunny Sports Club καθώς ανήκει στην οικογένεια της.
Το 2003 ξεκίνησε μαζί με τον συνέταιρό της τη Sonar, μια εταιρία συμβούλων marketing στην οποία είναι Διευθύντρια δημιουργικού.
Έχει τιμηθεί με το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Ν. Υόρκης και τα Διεθνή βραβεία Συσκευασίας Pentawards για τη δουλειά της.  

Είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό - συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα με τον οποίο το 2008 απέκτησαν τη μικρή Βάια.

* Η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου "η Στιγμούλα" θα γίνει το Σάββατο 29 Μαρτίου στο Golden Hall

Η σελίδα της "Στιγμούλας" στο facebook: http://tinyurl.com/odklryz

Πηγές: www.ishow.gr, www.tlife.gr

                                                                                                           Λούρου Σταυρούλα

1 σχόλιο: