Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ταινίες που πρέπει να δεις Νο10

Φόβος Ενστίκτου (Primal Fear)



Υπόθεση: Ο Martin Vail είναι ένας καλοπληρωμένος  δικηγόρος υπεράσπισης στο Σικάγο, οποίος αγαπά τα φώτα της δημοσιότητας. Όταν ένα νεαρό αγόρι, ο Aaron Stampler, κατηγορείται για τη δολοφονία του αξιοσέβαστου Αρχιεπισκόπου Rushman, o Vail  αναλαμβάνει  την υπεράσπισή του χωρίς καμία επιβάρυνση με σκοπό να αυξήσει τη δημοτικότητά και την πελατεία του. Όσο η υπόθεση προχωρά ο Vail πείθεται για την αθωότητα αυτού του ντροπαλού αγοριού,  αλλά μετά την ανακάλυψη ενός βίντεο που συνδέει  τον Aaron με τον Αρχιεπίσκοπο τα πάντα αλλάζουν.  Τελικά, μπορεί να είχε ένα καλό λόγο να θέλει τον Αρχιεπίσκοπο νεκρό. Όταν ο Aaron επιτίθεται κατά της ψυχολόγου που τον εξετάζει, αποκαλύπτεται η δεύτερη προσωπικότητα του, ο Roy. Είναι όμως ο Roy υπεύθυνος για τη δολοφονία του Αρχιεπισκόπου; Τι άλλο κρύβει ο Aaron; Η απάντηση στις οθόνες σας…

Ηθοποιοί: Richard Gere, Edward Norton, Laura Linney, John Mahoney, Alfre Woodard, Frances McDormand.

Quotes:

Martin : Γιατί να παίζεις με χρήματα, όταν μπορείς να παίξεις με τις ζωές των ανθρώπων; Αυτό ήταν ένα αστείο. Εντάξει, θα σου πω. Πιστεύω στην ιδέα ότι οι άνθρωποι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Πιστεύω σε αυτή την ιδέα, γιατί επιλέγω να πιστεύω στη βασική καλοσύνη των ανθρώπων. Επιλέγω να πιστεύω ότι δεν είναι όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κακούς ανθρώπους. Και προσπαθώ να καταλάβω ότι μερικοί πολύ, πολύ καλοί άνθρωποι κάνουν μερικά πολύ κακά πράγματα.

Martin : Την πρώτη μου μέρα στη Νομική, ο καθηγητής μου λέει δύο πράγματα. Το πρώτo ήταν: "Από αυτήν την ημέρα και εμπρός, όταν η μητέρα σας σας λέει ότι σας αγαπά - να πάρετε και μια δεύτερη γνώμη."
Jack Connerman : Και;
Martin : "Αν θέλετε τη δικαιοσύνη, πάτε σε μπουρδέλο. Αν θέλετε να πηδηχτείτε, πάτε στο δικαστήριο."





Martin : Μιλάω. Δεν μιλάς. Η δουλειά σου είναι απλά να κάθεται εκεί και να φαίνεσαι αθώος.

Martin : Το πρώτο πράγμα που ρωτάω ένα νέο πελάτη είναι "Έχετε εξοικονομήσει χρήματα για μια βροχερή μέρα; Μαντέψτε τι; Βρέχει."

Janet : Ήταν ένα one-night stand, Martin. Απλά κράτησε έξι μήνες.

Roy : Δεν υπήρξε ποτέ o Aaron...συνήγορε!



Πηγή: www.imdb.com

                                                                                                    Λούρου Σταυρούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου